Papriky po selsku
Suroviny
- 250 g Skopová plec
 - 250 g Vepřová plec
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Cibule
 - 5 ks Rajčata
 - 8 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 199 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 41.2 mg
 - Draslík 665.8 mg
 - Vláknina 4109.4 mg
 - Vitamín A 4109.4 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 121.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na kousky, osmahneme na sádle a přidáme jemně nakrájenou cibuli. Dusíme doměkka.
 - 
                                2
Potom přidáme očištěné papriky zbavené semen a nakrájené na proužky a omytá, nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou doměkka.
 - 
                                3
Před koncem dušení přidáme nasekanou petrželku a kopr a přimícháme smetanu.