Dietní karbanátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 185 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 136.2 mg
 - Draslík 209.4 mg
 - Vláknina 195.5 mg
 - Vitamín A 195.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žemle nakrájíme na plátky a zvlhčíme vodou. Omyté maso a párek umeleme spolu se žemlemi. Směs osolíme, okořeníme nasekanými bylinkami, přidáme vejce, trochu mouky a vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Ze vzniklé hmoty tvarujeme karbanátky, které urovnáme do pekáče s trochou vody a pečeme. Během pečení karbanátky obracíme, podle potřeby podléváme. Nakonec přidáme kousek másla.
 - 
                                3
Podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.