Pórková polévka s vepřovým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 673 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 95.2 mg
 - Draslík 1895.8 mg
 - Vláknina 17041.4 mg
 - Vitamín A 17041.4 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na kousky a zprudka opečeme na oleji. Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli přisypeme k masu, společně opékáme. Přilijeme vývar a pod poklicí vaříme asi 30 minut do měkka.
 - 
                                2
Očištěný pórek pokrájíme na špalíčky, oloupané brambory rozkrájíme na kostičky. Obojí přidáme do vařící polévky, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Zvolna vaříme ještě 30 minut.
 - 
                                3
Nakonec polévku posypeme nasekanou petrželkou.