Pohankový knedlík s uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
 - Sacharidy 96 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 945 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 37.5 mg
 - Draslík 187 mg
 - Vláknina 3897.4 mg
 - Vitamín A 3897.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uzené maso omyjeme a uvaříme doměkka ve vodě, do které jsme dali celou oloupanou cibuli, bobkový list, nové koření a pepř.
 - 
                                2
Uvařené maso pak nakrájíme na malé kostičky a odložíme do mísy.
 - 
                                3
V druhé míse smícháme pohankovou mouku s hladkou moukou, přidáme vykynuté kvasnice (do 0.5 dl vlažné vody s lžičkou cukru rozdrobíme kvasnice), přilijeme podle potřeby vývar z uzeného masa, přidáme pokrájené maso a vše dobře propracujeme.
 - 
                                4
Těsto dáme na pomoučený vál, rozdělíme na 3-4 díly a z každého vytvoříme menší knedlík, který pomalu vaříme v osolené vodě (přibližně 10 - 20 minut, podle síly knedlíku). Knedlík musí vyplavat napovrch a ještě jej ve vodě ke konci vaření propíchneme špejlí, abychom zjistili, jestli je dostatečně uvařený.
 - 
                                5
Uvařený pohankový knedlík s uzeným masem pokrájíme na plátky a podáváme jako přílohu nebo samostatně.