Guláš na asijský způsob
Suroviny
- 500 g Vepřová plec
 - 200 g Čočka sterilovaná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Hřebíček
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 3 ks Česnek
 - 1 ks Petržel kořen
 - 3 ks Cibule červená
 - 1 dl Olej arašídový (podzemnicový)
 - 1.5 dl Vývar asijský
 - 0.5 polévková lžíce Celer - nať
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Celer řapíkatý
 - 2 polévková lžíce Ocet jablečný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 715 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 137 g
 - Sodík 425 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 88.8 mg
 - Draslík 808.6 mg
 - Vláknina 17360.4 mg
 - Vitamín A 17360.4 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.9 mg
 - Vitamín E 4.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové maso z plecka omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky.
 - 
                                2
Oloupeme a omyjeme cibuli, česnek, mrkev, petržel, celer. Všechnu zeleninu pokrájíme na drobné kostičky. Celerovou a petrželovou nať omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky.
 - 
                                3
V pánvi si rozpálíme olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a smažíme dozlatova 3 -4 minuty. Pak přimícháme pokrájenou kořenovou zeleninu, směs promícháme a pod pokličkou dusíme 5-6 minut. Přidáme sterilovanou scezenou čočku, asijský vývar, sójovou omáčku a lžíci jablečného octa, lžíci medu, pepř, mletý hřebíček a dochutíme solí. Ochucený guláš za občasného míchání dusíme ještě 5 minut.
 - 
                                4
Guláš podáváme posypaný petrželovou a celerovou natí.