Solené vepřové maso s hráškovým pyré
Suroviny
- 120 g Cibule
 - 500 g Hrášek
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 210 g Mrkev kořen
 - 300 g Pórek
 - 4 g Petržel - nať
 - 4 g Bobkový list
 - 2 g Nové koření celé
 - 2000 g Vepřová plec
 - 1 g Hřebíček
 - 2 g Pepř černý celý
 - 4 g Tymián čerstvý
 - 30 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 5 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1662 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 246 g
 - Sodík 472 mg
 - Bílkoviny 93 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 393.3 mg
 - Draslík 1973.6 mg
 - Vláknina 21212.2 mg
 - Vitamín A 21212.2 mg
 - Vitamín B6 2.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 69.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrách nasypeme do hrnce, zalijeme 1 l vody, osolíme a uvedeme k varu.
 - 
                                2
Přidáme bobkový list a tymián. Vaříme 60 minut.
 - 
                                3
Uvařený hrách rozmixujeme, přidáme smetanu, máslo a dobře promícháme, osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Maso dáme do hrnce, zalijeme 4 l vody, přidáme zbylé koření a zeleninu a uvedeme k varu. Vaříme 120 minut.
 - 
                                5
Uvařené maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a servírujeme s hrachovým pyré.