Zabijačková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 96 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 52.2 mg
 - Draslík 281.4 mg
 - Vláknina 6786.4 mg
 - Vitamín A 6786.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou, přidáme koření.
 - 
                                2
Zeleninu očistíme a necháme vcelku, přidáme k masu. Přiklopené vaříme 120 minut. Poté vývar přelijeme do jiného hrnce.
 - 
                                3
Kroupy a sádlo dáme do hrnce, zalijeme vodou, hladina by měla být cca 3 cm nad nimi. Uvedeme k varu a vaříme přiklopené 40 minut.
 - 
                                4
Uvařené kroupy dáme do vývaru, přidáme prejt z jelit a uvedeme k varu. Vaříme 5 minut.
 - 
                                5
Do hotové polévky vmícháme kmín, utřený česnek, sůl a pepř.