Guláš se zelím
Suroviny
- 250 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 300 g Zelí hlávkové bílé
 - 600 g Vepřová plec
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Petržel - nať
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 4 ks Cibule
 - 1 hrst Houby sušené
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Vývar z hovězích kostí
 - 2 dl Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Kečup ostrý
 - 3 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 612 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 1378 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 133.5 mg
 - Draslík 1846.7 mg
 - Vláknina 5290 mg
 - Vitamín A 5290 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Houby namočíme do vody na 30 minut. V hrnci na sádle osmažíme na drobno nasekanou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené maso, posypeme červenou paprikou, houby scedíme, nakrájíme a vmícháme je k masu. osolíme, dáme kečup, prolisovaný česnek, podlijeme vývarem a v předehřáté troubě dusíme 20 minut.
 - 
                                2
Zelí nakrájíme na tenké proužky, přidáme do hrnce a dusíme dalších 30 minut. Když máme guláš uvařený, rozkvedláme smetanu, vmícháme ji do guláše, dochutíme pepřem, solí, nakrájíme petrželovou nať, dáme do hrnce a zamícháme.
 - 
                                3
Ještě teplý guláš podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.