Kančí plec s uzeným masem
Suroviny
- 300 g Rajčata
 - 200 g Vepřová uzená plec
 - 600 g Kančí plec
 - 80 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
 - 0.5 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 ks Chilli paprička
 - 2 ks Paprika zelená
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 543 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 30 mg
 - Draslík 277.2 mg
 - Vláknina 3520.1 mg
 - Vitamín A 3520.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.9 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kančí plec rozkrájíme na kostky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, uzené maso pokrájíme na kostky, papriky a chilli papričku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.
 - 
                                2
Plec osmažíme na oleji, přimícháme cibuli, česnek a restujeme. Poté maso okořeníme, osolíme, přimícháme protlak, rajčata, pod poklicí dusíme.
 - 
                                3
K téměř měkkému masu přimícháme uzené, papriku, chilli papričku a směs dusíme do měkka.