Vepřový kuskus se zeleninou
Suroviny
- 300 g Vepřová plec
 - 400 g Kuskus
 - 100 g Hrášek mražený
 - 100 g Kukuřice sladká v nálevu
 - 0.5 kávová lžička Kmín římský
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Mrkev kořen
 - 3 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pažitka
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 0.35 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 676 kcal
 - Sacharidy 98 g
 - Tuky 276 g
 - Sodík 237 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 80 g
 - Cholesterol 53.3 mg
 - Draslík 435.7 mg
 - Vláknina 18370.8 mg
 - Vitamín A 18370.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme mrkev a cibuli. Mrkev omyjeme a nakrájíme na kostky, cibuli jemně nasekáme. Uvaříme kuskus podle návodu na obalu. Kukuřičná zrna necháme okapat a hrášek rozmrazit.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej a podusíme na něm kostky mrkve. Přidáme cibuli a dusíme do sklovata. Na pánev přidáme vepřovou plec nakrájenou na stejně velké kousky. Okořeníme pepřem a solí a pečeme při střední teplotě 20 minut nebo dokud nebude maso hotové. Společně s kukuřicí a hráškem krátce podusíme a vmícháme kuskus. Směs okořeníme římským kmínem, chilli, solí a pepřem. Pokrm podáváme horký, ozdobený pažitkou.