Kotlety temešvár
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 200 g Rajčata
 - 10 g Sůl
 - 6 g Pepř černý mletý
 - 20 g Paprika mletá sladká
 - 200 g Paprika zelená
 - 500 g Vepřové kotlety
 - 50 g Petržel kudrnka
 - 30 g Mouka pšeničná hladká
 - 50 g Sádlo vepřové škvařené
 - 1 ks Cibule
 - 2 dl Smetana 12% (konzumní)
 - 5 dl Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 713 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 74.8 mg
 - Draslík 928.7 mg
 - Vláknina 10240 mg
 - Vitamín A 10240 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 55.2 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 41.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kotlety nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na sádle opečeme z obou stran, vyjmeme a uchováme v teple. Na výpeku osmahneme cibuli nadrobno a nakrájenou petrželku. Zasypeme paprikou a necháme zpěnit, lehce podlijeme vodou. Přidáme brambory nakrájené na kolečka, podlijeme vodou a zakryté dusíme asi 10 minut. Do máslem vymazaného pekáče vložíme k jedné straně opečené kotlety, k druhé straně brambory na cibulce a do středu navršíme nakrájenou papriku a rajčata. Osolíme, zalijeme smetanou a zapečeme v troubě 20 minut. Podáváme kotletu s porcí brambor a zeleniny, zalité smetanovou omáčkou.