Na havajský způsob vepřové na jehle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 71 mg
 - Draslík 66.1 mg
 - Vláknina 787 mg
 - Vitamín A 787 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2885.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Marináda : med, nastrouhaný česnek, brandy a sójovou omáčku, vše smícháme a vložíme marinádu na nakrájené maso na kostky, aby nasáklo ze všech stran a marinujeme asi 30 minut.
 - 
                                2
Kostky masa napícháme na grilovací jehly střídavě s kousky žluté papriky, cibule a melounu. Špízy potřeme marinádou a grilujeme podle druhu grilu.
 - 
                                3
Gril na dřevěné uhlí a gril na plyn s víkem:
 - 
                                4
namažeme si rošt olejem a jehly s masem tam rozložíme a hodně potřeme marinádou. Při uzavřeném grilu grilujeme cca 25 minut a během grilování 1-2 x obrátíme a potřeme marinádou.
 - 
                                5
Otevřený gril: rošt nasadíme 3 cm nad zdroj tepla a rozehřejeme gril. Jehly s masem naskládáme na rošt a potřeme marinádou. Asi po 5 minutách špízy obrátíme a opět je potřeme marinádou.
 - 
                                6
Doba grilování je asi 20 minut.