Vepřová roláda plněná játry
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
 - 30 g Slanina vepřová
 - 60 g Strouhanka
 - 500 g Vepřová plec
 - 100 g Játra drůbeží
 - 100 ml Víno bílé
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Rozmarýn čerstvý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Víno bílé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Kapary
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 569 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 508 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 167.2 mg
 - Draslík 569.2 mg
 - Vláknina 3166.8 mg
 - Vitamín A 3166.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou vepřovou plec upravíme na plát, rozklepeme, osolíme a opepříme. Maso potřeme nádivkou, stočíme do rolády, zavážeme nití a obalíme v hladké mouce.
 - 
                                2
Roládu vložíme do pekáče na rozehřáté máslo, podlijeme vínem, trochou vody a v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia pečeme asi 90 minut. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou.
 - 
                                3
Příprava nádivky: Očištěná a omytá játra nožem naškrábeme a promícháme se strouhankou, slaninou nakrájenou na kostičky, oloupanou, jemně nasekanou cibulí, nasekanou petrželkou, kapary, vínem, vejcem a čerstvým rozmarýnem.