Vepřové plecko s tymiánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 257 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 118.3 mg
 - Draslík 535.3 mg
 - Vláknina 1910.8 mg
 - Vitamín A 1910.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou plec položíme do zapékací mísy, podlijeme vodou. Plec osolíme, posypeme pepřem, nastrouhaným tymiánem, nakonec polijeme worcesterskou a sójovou omáčkou. Připravenou plec přikryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme za občasného polévání 50 minut. Potom odstraníme alobal a v pečení pokračujeme dalších 20-30 minut.
 - 
                                2
Upečenou plec vytáhneme z trouby, přikryjeme, necháme 10 minut odpočinout. Nakrájíme na tenké plátky, které pokládáme na talíře, pokapeme vlastní vypečenou šťávou a s vhodnou přílohou podáváme.