Dudácký guláš s lečem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 846 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 595 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 90.2 mg
 - Draslík 744.5 mg
 - Vláknina 4704.3 mg
 - Vitamín A 4704.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou omytou a osušenou plec nakrájíme na kostky velikosti sousta. Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme. Slaninu pokrájíme na kostičky. Oloupeme, omyjeme a na kostičky pokrájíme brambory.
 - 
                                2
V hrnci si rozpálíme sádlo se slaninou, když je slanina vysmažená, přidáme cibuli s česnekem a osmažíme ji dozlatova. Přidáme maso, promícháme. Ochutíme ho solí, pepřem, paprikou a smažíme za občasného promíchání do doby, až maso začne zlátnout. Poté přimícháme brambory, přilijeme horkou vodu, přidáme 2 plátky tmavého staršího chleba a pomalu vaříme asi 30 minut. Nakonec přidáme lečo a vaříme dalších 10 minut. Nerozvařený chléb vyjmeme a propasírujeme ho přes síto do guláše.
 - 
                                3
Dudácký guláš dochutíme solí. Podáváme ho s čerstvým chlebem.