Altajské rybí karbanátky s pastýřským salátem
Suroviny
- 800 g Okoun říční
 - 200 g Vepřová plec
 - 50 g Mouka pšeničná hladká
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 3 ks Paprika zelená
 - 3 ks Rajčata
 - 2 ks Okurka salátová
 - 1 ks Cibule
 - 5 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 3 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 433 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 35.5 mg
 - Draslík 816.3 mg
 - Vláknina 6942.8 mg
 - Vitamín A 6942.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 63.2 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé ryby (okoun nebo jiná bílá ryba) zbavíme hlav a ploutví, vykucháme je, vyřízneme páteře a žebra, nakrájíme na kousky a umeleme spolu s nakrájenou vepřovou plecí. Směs promícháme s utřeným česnekem a hladkou moukou, osolíme a utvoříme z ní 8 karbanátků, které necháme v chladnu asi 30 minut odležet.
 - 
                                2
Mezitím připravíme pastýřský salát. Papriky zbavíme semen a stopek, okurky oloupeme a spolu s rajčaty nakrájíme na malé kostičky, cibuli na tenké plátky. Vše smícháme v míse, osolíme, opepříme a zalijeme 3 lžícemi citronové šťávy a 2 lžícemi oleje.
 - 
                                3
Odležené karbanátky vložíme na pekáč s rozehřátým olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
 - 
                                4
Karbanátky na talíři přelijeme výpekem a obložíme pastýřským salátem.