Znojemská omáčka
Suroviny
- 0.5 kostka Masox
 - 500 g Vepřová plec
 - 150 g Okurky nakládané
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Jíška instantní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 547 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 88.8 mg
 - Draslík 447 mg
 - Vláknina 2344.3 mg
 - Vitamín A 2344.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na oleji v tlakovém hrnci orestujeme jemně nasekanou cibuli. Přisypeme kmín, přidáme na kostky nakrájené maso a znovu orestujeme. Podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou a podlijeme vodou. Vmícháme masox a prolisovaný česnek. Hrnec uzavřeme a omáčku vaříme 20-25 minut, až je maso měkké.
 - 
                                2
Do hotové omáčky přidáme nakrájené nebo nahrubo nastrouhané okurky a ještě chvíli povaříme. Nakonec vmícháme jíšku na zahuštění omáčky.