Svíčková na smetaně z vepřového masa
Suroviny
- 600 g Vepřová plec
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 500 g Celer bulvový
 - 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Petržel kořen
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Cibule
 - 5 ks Pepř černý celý
 - 5 ks Nové koření celé
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 ks Citrony
 - 1 l Hovězí vývar základní
 - 3 polévková lžíce Cukr krystal
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 866 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 1101 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 176.5 mg
 - Draslík 1448.8 mg
 - Vláknina 18631.8 mg
 - Vitamín A 18631.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 128.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Petržel, mrkev a celer očistíme. Vše nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
V hrnci rozpustíme máslo a dáme do něj koření. Až uvolní vůni, přidáme i kořenovou zeleninu. Přidáme maso a krátce ho opečeme. Zalijeme vývarem a dusíme 1 hodinu doměkka.
 - 
                                3
Poté maso vyjmeme a směs rozmixujeme.
 - 
                                4
Smetanu smícháme s hladkou moukou. Dáme do omáčky a 15 minut povaříme. Dochutíme citronovou šťávou, cukrem a solí.
 - 
                                5
Maso nakrájíme na plátky a vrátíme ho do omáčky. Prohřejeme a můžeme podávat.