Ostravská kapustnice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 719 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 90.6 mg
 - Draslík 460.8 mg
 - Vláknina 3386.3 mg
 - Vitamín A 3386.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté vepřové maso vaříme v osolené vodě spolu s houbami a klobásou 30-40 minut. Maso a klobásu potom nakrájíme na kostky a vrátíme do hrnce. Přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, kysané zelí a vše vaříme doměkka.
 - 
                                2
Polévku nakonec zahustíme jíškou a ještě chvíli povaříme. Ochutíme pepřem, solí, prolisovaným česnekem a majoránkou.