Pečený bažant se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1025 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 1079 mg
 - Bílkoviny 97 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 328.4 mg
 - Draslík 1392.8 mg
 - Vláknina 905 mg
 - Vitamín A 905 mg
 - Vitamín B6 2.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuchyňsky upravené bažanty osolíme, opepříme polovinou uvedené dávky a překryjeme slaninou.
 - 
                                2
Bažanty vložíme na pekáč vymazaný máslem a asi 1 hodinu je doměkka pečeme v předehřáté troubě.
 - 
                                3
Propečení bažantů vyzkoušíme tím, že do nejsilnějšího místa na stehně zapíchneme tenkou jehlici. Vytéká-li čirá šťáva, jsou hotoví. Přikryjeme je alobalem a udržujeme teplé. Výpek slijeme z pekáče do menší nádoby a zaprášíme moukou. Dobře ji v tuku se šťávou osmažíme. Zalijeme vývarem, dobře mícháme a vaříme, až omáčka zhoustne. Doplníme marmeládou a znovu 2-3 minuty povaříme. Osolíme a opepříme. Omáčku můžeme přecedit. Podáváme ji zvlášť v omáčníku. Ozdobíme řeřichou.