Pikantní bramborové placičky
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
 - 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Slanina vepřová
 - 50 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 50 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 10 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 100 g Petržel - nať
 - 200 g Mouka polohrubá
 - 3 g Muškátový oříšek
 - 3 g Tymián sušený
 - 10 g Pažitka
 - 5 g Šalvěj sušená
 - 20 g Oregano sušené
 - 30 ml Olej olivový
 - 1.2 l Voda pitná
 - 2 dl Smetana sladká 12%
 - 1 kg Brambory
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 667 kcal
 - Sacharidy 74 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 817 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 40.7 mg
 - Draslík 966.5 mg
 - Vláknina 18026.3 mg
 - Vitamín A 18026.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě. Scedíme a ještě horké rozmačkáme na kaši. Dáme do mísy a přidáme máslo, nastrouhaný sýr ementál, mouku, smetanu, bylinky, osolíme, okořeníme a vypracujeme hladké těsto.
 - 
                                2
Na pomoučněném vále vytvoříme váleček, který rozkrájíme na kousky. Na plech rozložíme alobal a potřeme olejem. Z kousků těsta v dlani utvoříme kuličky, které klademe na alobal a stlačením vytvoříme placičky. Na placičky položíme 2 plátky sýra přiměřené velikosti a plátek slaniny. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.