Domácí vepřové škvarky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1806 kcal
 - Sacharidy 0 g
 - Tuky 200 g
 - Sodík 117 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 190.4 mg
 - Draslík 0 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové syrové sádlo očistíme nožem. Pokrájíme na kostičky přibližně 1.5 x 1.5 cm. Pokrájené sádlo dáme do hrnce (nebo hluboké větší pánve) s těžkým dnem. Přilijeme 0.5- 1.7 dl vody. Sádlo za častého promíchání smažíme při střední teplotě pod poklicí. Kostičky sádla se musí vyškařit na zlaté škvarky.
 - 
                                2
Jakmile je už dostatek vyškvařeného sádla a škvarky "plavou" v sádle, můžeme průběžně naběračkou sádlo odebírat. Ke konci smažení do sádla se škvarky přilijeme mléko. Poté sádlo scedíme, nalijeme do keramického džbánu s víkem nebo zavařovací sklenice. Zlaté škvarky v sítu mírně pomačkáme vidličkou a necháme okapat. Osolíme je. Studené i teplé podáváme s čerstvým chlebem. Pokud je odložíme do zavařovací sklenice, tak je nesolíme. Škvarky můžeme uchovat několik dnů v chladu a temnu.