Cizrnová kaše se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 341 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 27.4 mg
 - Draslík 83.3 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cizrnu vsypeme do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a necháme 8 hodin bobtnat. Vodu slijeme, cizrnu propláchneme pod tekoucí vodou a vrátíme do hrnce. Zalijeme čerstvou vodou a vaříme asi hodinu doměkka.
 - 
                                2
Cizrnu scedíme, přilijeme sojovou omáčku, oba oleje a rozmixujeme dohladka. Slaninu nakrájíme na hranolky a v pánvi na kousku másla osmažíme dokřupava.
 - 
                                3
Cizrnovou kaši upravíme na talíře, na povrch položíme smaženou slaninu a podáváme.