Plněné vepřové plátky v alobalu
Suroviny
- 100 g Šunka dušená
 - 500 g Vepřová kýta
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 kávová lžička Hořčice plnotučná
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Jablka
 - 2 ks Okurky nakládané
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kmín celý
 - 2 polévková lžíce Kečup
 - 4 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 2321 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 98.1 mg
 - Draslík 746.7 mg
 - Vláknina 13430.2 mg
 - Vitamín A 13430.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou kýtu nakrájíme na silnější plátky. Do každého plátku prořízneme kapsu a maso lehce naklepeme.
 - 
                                2
Do každé kapsy vložíme plátek šunky, plátek jablka, půlku okurky a 1 lžičku hořčice. Kapsy uzavřeme jehlou nebo párátkem. Maso vložíme na alobal potřený olejem. Povrch kapes osolíme, okmínujeme, potřeme kečupem a obložíme zbylými plátky jablek a kolečky cibule. Podlijeme vodou a okraje alobalu uzavřeme, aby při pečení nevytékala šťáva.
 - 
                                3
Maso pečeme ve vyhřáté troubě na plechu asi 30 minut.