Polévka telecí se šunkou
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
 - 450 g Šunka dušená
 - 100 g Těstoviny konzumní
 - 450 g Telecí maso přední
 - 60 g Mouka pšeničná hladká
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 8 ks Pepř černý celý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 l Hovězí vývar základní
 - 1.5 dl Sherry brandy
 - 3 polévková lžíce Želé rybízové
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1017 kcal
 - Sacharidy 102 g
 - Tuky 119 g
 - Sodík 874 mg
 - Bílkoviny 77 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 252 mg
 - Draslík 1568.8 mg
 - Vláknina 45813.2 mg
 - Vitamín A 45813.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 42.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozpustíme ve velkém hrnci máslo. Přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, telecí maso, šunku, celer a smažíme 6 minut na mírném plameni.
 - 
                                2
Zaprášíme moukou a smažíme 2 minuty. Přiléváme postupně vývar, bobkový list, sůl a pepř. Přivedeme k varu a vaříme na mírném plameni hodinu. Poté sundáme hrnec z ohně, přidáme želé z červeného rybízu a krémové sherry a mícháme, aby se vše spojilo. Necháme odležet 4 hodiny.
 - 
                                3
Vyndáme z hrnce bobkový list. Prohřejeme polévku na mírném ohni. V lehce osolené vodě uvaříme 12 minut vermicelli - těstoviny. Vmícháme poté do polévky a servírujeme.