Sýrové tortellini s parmskou šunkou
Suroviny
- 25 g Máslo čerstvé
 - 250 g Rajčata
 - 150 g Šunka parmská
 - 250 g Těstoviny Tortellini sýrové
 - 200 g Fenykl čerstvý
 - 25 g Gouda
 - 45 ml Olej olivový
 - 3 ml Sůl
 - 3 ml Pepř černý mletý
 - 200 ml Smetana čerstvá ke šlehání
 - 150 ml Smetana kyselá
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Česnek
 - 1 ks Šalvěj čerstvá
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 2 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 785 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 713 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 156.4 mg
 - Draslík 541.3 mg
 - Vláknina 9030.5 mg
 - Vitamín A 9030.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.5 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velkém hrnci vaříme tortellini 10 minut. Do vody přidáme špetku soli. Tortellini často obracíme, aby se nerozvařili. Po uvaření tortellini vyjmeme a necháme řádně okapat.
 - 
                                2
Jarní cibulku nakrájíme na kroužky a opékáme na středně rozpáleném olivovém oleji zhruba 3 minuty, dokud cibulka nezměkne. Průběžně mícháme.
 - 
                                3
Na pánev přidáme utřený česnek a mícháme. Následně vmícháme oloupané plátky rajčat, na kostičky nakrájenou parmskou šunku a nakrájenou šalvěj. Podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Fenykl si rozpůlíme a odkrojíme vršky. Půlky nakrájíme na plátky a vaříme ve vroucí vodě zhruba 5 minut. Fenykl procedíme a odložíme stranou.
 - 
                                5
Vymažeme si dno zapékací mísy a pokládáme uvařené tortelliny, na ně směs šunky a rajčat a nakonec zalijeme vařeným fenyklem.
 - 
                                6
Společně rozšleháme v malé misce vejce, smetanu na šlehání a kyselou smetanu. Směs podle chuti osolíme a opepříme a zalijeme jí těstoviny se zeleninou. Navrch přidáme nastrouhaný sýr gouda a pokryjeme stroužky másla.
 - 
                                7
V troubě předehřáté na 180°C vzniklou směs zapékáme 30 minut, dokud se sýr nezbarví dozlatova. Ozdobíme větvičkami šalvěje. Ihned podáváme.