Salát z brambor s dresinkem
Suroviny
- 700 g Brambory
 - 100 g Šunka parmská
 - 125 ml Majonéza
 - 3 kávová lžička Pažitka
 - 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 hrst Řeřicha
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 0.56 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 445 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 184 mg
 - Draslík 828.2 mg
 - Vláknina 9440.8 mg
 - Vitamín A 9440.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dresink připravíme smícháním majonézy, citronové šťávy, ostré hořčice, drobně nakrájené pažitky, soli a pepře.
 - 
                                2
Na tlustší plátky nakrájené omyté brambory dáme do hrnce s vodou, po přivedení k varu osolíme a 10 minut vaříme na mírném ohni. Pak vodu vylijeme a brambory ihned propláchneme studenou vodou.
 - 
                                3
Na středním plameni v pánvi rozpálíme 2 lžičky extra panenského olivového oleje a dokřupava orestujeme plátky sušené šunky (např. parmské) až se začne lámat (1-2 minuty).
 - 
                                4
V míse na salát smícháme uvařené brambory, opečenou šunku a větší kousky natvrdo uvařených vajec.
 - 
                                5
Brambory zalijeme dresinkem a smícháme. Zdobíme snítkami řeřichy.