Bramborák plněný šunkou a sýrem
Suroviny
- 100 g šunka
 - 100 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 50 ml Mléko polotučné
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 4 ks Brambory
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 1 polévková lžíce Majoránka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 451 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 160.2 mg
 - Draslík 788.7 mg
 - Vláknina 9210 mg
 - Vitamín A 9210 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.1 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Smícháme je s utřeným česnekem, mlékem, vejcem, moukou, majoránkou a kmínem. Osolíme a opepříme podle chuti. Necháme aspoň 10 minut odpočívat.
 - 
                                2
Poté z těsta tvoříme menší bramboráčky, které smažíme na oleji. Na horký bramborák položíme plátek šunky a sýra (podle chuti můžeme dát vice plátků) a buď bramborák přehneme, nebo ho přiklopíme druhým horkým bramborákem.
 - 
                                3
Cílem je, aby se sýr horkostí bramboráku roztekl.