Jemný šunkový řízek
Suroviny
- 250 g Farmářská šunka 96% masa
 - 500 ml Mléko plnotučné
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 0.5 ks Jablka
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 2 špetka Sůl
 - 1 polévková lžíce Brusinky
 - 3 polévková lžíce Mandle pražené solené
 - 2 polévková lžíce Žampiony - sterilované
 - 0.7 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 588 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 321 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 147.7 mg
 - Draslík 114.5 mg
 - Vláknina 3591.6 mg
 - Vitamín A 3591.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1550.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žampióny a omyté sušené brusinky pokrájíme na velmi drobné kousky. Oloupané pražené slané mandle nastrouháme na mlýnku. Omyté oloupané jablko nastrouháme na hrubším struhadle.
 - 
                                2
Připravíme těstíčko na obalení: do mísy nalejeme mléko, přidáme hladkou mouku a vejce. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Pak do těstíčka přimícháme všechny nastrouhané a pokrájené suroviny. Těstíčko dochutíme bílým pepřem a solí.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej. Dva plátky šunky silné 1-1.5cm obalíme v hustém těstíčku a osmažíme je dozlatova z každé strany. Šunkové řízky podáváme hned horké.