Bramborový pudink se šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 336 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 415.9 mg
 - Draslík 653.2 mg
 - Vláknina 6580 mg
 - Vitamín A 6580 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvařené brambory oloupeme a protřeme sítem.
 - 
                                2
Máslo se žloutky a solí utřeme do pěny, přidáme protlak z brambor a tolik mouky, aby vzniklo vláčné těsto. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků.
 - 
                                3
Šunku jemně nakrájíme a smícháme ji se smetanou.
 - 
                                4
Do vymazané pudinkové formy dáme vrstvu brambor, na ně šunku a navrch zbylé brambory. Formu uzavřeme a pudink ve vodní lázni v páře vaříme asi 45 minut.
 - 
                                5
Vyklopíme a pomastíme máslem.