Salát s lilkem a pršutem
Suroviny
- 500 g Lilek
 - 255 g Prosciutto sušené
 - 125 ml Olej olivový
 - 125 ml Ocet kvasný lihový
 - 120 ml Olej rostlinný
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 hrst Řeřicha
 - 1 špetka Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Oregano sušené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 777 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 80 g
 - Sodík 112 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 382.9 mg
 - Vláknina 21948.8 mg
 - Vitamín A 21948.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.8 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme lilek a necháme okapat. Nakrájíme na kostičky, osolíme a odstavíme na 30 minut. Poté omyjeme, necháme okapat a moukou poprášíme.
 - 
                                2
V hlubší pánvi na rostlinném oleji necháme zhnědnout česnek a vyndáme ho. Osmažíme na oleji lilek, rozložíme na papírový ubrousek, abychom odstranili přebytečný olej a okořeníme.
 - 
                                3
Rozložíme na talíř řeřichu a poklademe lilkem, pršutem a nakrájeným vejcem.
 - 
                                4
Do hrnce nalijeme ocet, přidáme olivový olej, citronovou šťávu s bylinkami a osolíme a opepříme. Přivedeme k varu dresink a necháme odstát.
 - 
                                5
Pokapeme salát a podáváme.