Vepřová játra se žampiony
Suroviny
- 500 g Játra vepřová
 - 200 g Žampiony - sterilované
 - 200 g Vepřový bok
 - 1 kávová lžička Sardelová pasta
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 šálek Vývar z hovězích kostí
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 5 polévková lžíce Olej stolní
 - 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 669 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 419.9 mg
 - Draslík 761.3 mg
 - Vláknina 2431.5 mg
 - Vitamín A 2431.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěná a omytá játra nakrájíme na kostky a opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme na kostky nakrájený pečený bůček, promícháme a dusíme pod pokličkou. Po změknutí vše zaprášíme moukou a osmahneme.
 - 
                                2
Přidáme na plátky nakrájené žampiony, sardelovou pastu, podlijeme vývarem a dusíme, až se tuk odděluje od šťávy.
 - 
                                3
Před podáváním pokrm osolíme a ochutíme worcesterem.