Kyselá čorba s vepřovým masem
Suroviny
- 250 g Játra vepřová
 - 500 g Vepřový bok
 - 0.5 kávová lžička Ocet kvasný lihový
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Česnek
 - 2 ks Bobkový list
 - 5 ks Pepř černý celý
 - 1 ks Petržel kořen
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Sůl
 - 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 942 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 161 g
 - Sodík 626 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 279.8 mg
 - Draslík 1294.6 mg
 - Vláknina 32475.5 mg
 - Vitamín A 32475.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 79.4 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové tučnější maso (nejlépe bůček) pokrájíme na kostky, zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Po 20 minutách vaření přidáme pokrájená vepřová játra, celou očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, nakrájený česnek, bobkový list, pepř a sůl. Vaříme dalších 20 minut.
 - 
                                2
Na pánvi si připravíme jíšku: Rozehřejeme olej, přidáme mouku a papriku, krátce orestujeme a přimícháme do polévky. Vaříme dalších 20 minut. Před dovařením vyjmeme zeleninu. Na dochucení čorby vmícháme do vývaru zakysanou smetanu a ocet.
 - 
                                4
 - 
                                5
 - 
                                6