Polévka z vepřového srdce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 946 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 181.9 mg
 - Draslík 732.3 mg
 - Vláknina 3462.3 mg
 - Vitamín A 3462.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srdce omyjeme pod tekoucí vodou, rozkrojíme napůl, vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme 40 minut. Vařené srdce nakrájíme na menší nudličky.
 - 
                                2
V jiném hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Rozředíme vývarem ze srdce, přidáme nudličky masa a nudličky pokrájené karotky, petržele, cibule a celeru. Ochutíme solí a pepřem a vaříme 25 minut. Nyní vsypeme polévkové nudle a vaříme ještě 5 minut.
 - 
                                3
Porce polévky posypeme posekanou petrželkou.