Guláš z vepřových ledvinek
Suroviny
- 500 g Cibule
 - 1000 g Vepřové ledvinky
 - 50 g Sádlo škvařené
 - 100 g Slanina vepřová
 - 600 g Rýže dušená
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 25 ml Omáčka sójová
 - 100 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1000 ml Mléko polotučné
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 2 špetka Kari koření
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 611 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 574.4 mg
 - Draslík 570.1 mg
 - Vláknina 5840.8 mg
 - Vitamín A 5840.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ledvinky podélně rozřízneme a na 15 minut naložíme do vlažného mléka. Scedíme a necháme okapat. Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, slaninu také na kostičky.
 - 
                                2
Do hrnce nasypeme kostičky slaniny, necháme chvilku škvařit, přidáme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme ledvinky, mletou papriku, necháme chvilku restovat a podlijeme vodou. Ochutíme solí, kmínem, kari kořením, sojovou omáčkou a vaříme hodinu. Mouku rozmícháme ve smetaně, vlijeme do guláše, chvilku povaříme a můžeme podávat.
 - 
                                3
Vhodnou přílohou je dušená rýže.