Bucatini s jitrnicemi a pancettou
Suroviny
- 115 g Jitrnice domácí
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 115 g Slanina vepřová
 - 400 g Těstoviny Bucatini
 - 15 ml Olej olivový
 - 65 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 693 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 459 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 77 g
 - Cholesterol 211.2 mg
 - Draslík 286.4 mg
 - Vláknina 2260.3 mg
 - Vitamín A 2260.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.4 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z jitrnic odstraníme střívko a obsah mírně rozmělníme ostrým nožem. Nakládaná rajčata rozmixujeme v kuchyňském robotu.
 - 
                                2
V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme utřený česnek a smažíme na mírném ohni 2 minuty. Česnek vyjmeme a odstraníme.
 - 
                                3
Do pánve přidáme prejt a slaninu nakrájenou na kostičky. Smažíme 4 minuty. Stále mícháme, až je maso zlatavé a vytvoří se malé hrudky.
 - 
                                4
Přimícháme rozmixovaná rajčata spolu s polovinou množství nakrájené petržele, dle chuti osolíme a opepříme. Dobře promícháme a uvedeme do varu. Mícháme ode dna, aby se maso nepřipalovalo.
 - 
                                5
Snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a pomalu dusíme 30 minut. Občas zamícháme. Omáčku ochutnáme a popřípadě dochutíme.
 - 
                                6
Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Do misky vložíme žloutky se smetanou a ušleháme vidličkou. Uvařené těstoviny smícháme se smetanovou směsí. Promícháme, aby se dobře spojily se smetanou a poté přilijeme omáčkou a znovu promícháme. Ihned podáváme posypané zbývající petrželí.