Smažená vepřová játra s pivní omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 761 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 687 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 636 mg
 - Draslík 650.8 mg
 - Vláknina 33.1 mg
 - Vitamín A 33.1 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50.6 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 61.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky jater naklepeme, opepříme, na každý plátek položíme plátek slaniny. Játra smažíme v rozpáleném oleji, nejprve slaninou do pánve.
 - 
                                2
Zhruba po čtyřech minutách játra obrátíme a smažíme další čtyři minuty. Poté játra přeložíme do mísy a udržujeme na teple. Do výpeku zašleháme pivo s moukou, provaříme a podáváme s játry. Před podáváním játra osolíme.