Vepřová roláda s játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 995 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 83 g
 - Sodík 1878 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 319.8 mg
 - Draslík 836 mg
 - Vláknina 5802.5 mg
 - Vitamín A 5802.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřový bok nařízneme po celé ploše, ale nedořízneme do konce. Vytvoříme tím plát masa, který naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, játra na slabé plátky a česnek prolisujeme.
 - 
                                2
V míse smícháme strouhanku s vodou, přidáme vejce, česnek, promícháme a vzniklou hmotou potřeme plát bůčku. Navrch poklademe plátky jater, zavineme do rolády, ovážeme provázkem nebo zpevníme párátky, vložíme do pekáčku, posypeme cibulí, solí, pepřem, kmínem a pečeme asi 40 minut ve vyhřáté troubě. Roládu občas přeléváme výpekem.
 - 
                                3
Upečenou roládu nakrájíme na plátky a podáváme přelitou výpekem spolu s vařenými brambory.