Omáčka játrová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 131 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 572 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 94.4 mg
 - Draslík 246.9 mg
 - Vláknina 2545.4 mg
 - Vitamín A 2545.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Játra očistíme a drobně nakrájíme nebo játra naškrábeme.
 - 
                                2
V rendliku rozehřejeme sádlo a zpěníme drobně pokrájenou cibuli. Poté přidáme pokrájená játra, posypeme troškou kmínu a játra dusíme cca 15 minut.
 - 
                                3
V době dušení jater uděláme žlutější jíšku ze lžičky sádla a lžičky hladké mouky. Po částech a za stálého míchání budeme přilévat vývar. Takto připravenou jíšku přilijeme k podušeným játrům.
 - 
                                4
Omáčku osolíme, opepříme a necháme pozvolna vařit ještě cca 10 minut.
 - 
                                5
Dle chuti můžeme omáčku na závěr prolisovat nebo z části vychladlou rozmixovat.