Kančí plec s vepřovými ledvinkami
Suroviny
- 600 g Kančí plec
 - 300 g Vepřové ledvinky
 - 220 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 600 ml Voda pitná
 - 80 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Nové koření mleté
 - 2 ks Cibule
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 569 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 157 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 249.4 mg
 - Draslík 197.6 mg
 - Vláknina 1434.6 mg
 - Vitamín A 1434.6 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ledvinky očistíme, vykrájíme tuk a močovody, rozpůlíme a pokrájíme na silnější nudličky. Poté je spaříme horkou vodou a propláchneme pečlivě ještě v několikrát v čerstvé vodě.
 - 
                                2
Cibuli krájíme nadrobno, maso z plece na silné nudličky.
 - 
                                3
V kastrole zpěníme cibuli, přidáme maso, osmažíme, opepříme a zalijeme vodou. Pod poklicí dusíme do poloměkka, poté přimícháme ledvinky, směs zahustíme jíškou (kterou jsme připravili z másla a mouky a rozředili smetanou), na mírném plameni nakonec za častého míchání provaříme alespoň patnáct minut. Ochutíme kmínem, novým kořením, osolíme.