Vepřové ledvinky na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 493 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 1363 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 526.5 mg
 - Draslík 697.4 mg
 - Vláknina 6417.5 mg
 - Vitamín A 6417.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 64.6 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 47.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ledvinky podélně rozkrojíme, zbavíme tuku, močovodů, případných blan a důkladně je propereme. Ledvinky nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, červenou papriku bez jádřince na slabé proužky.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, posypeme mletou paprikou, přidáme plátky ledvinek, krátce orestujeme, podlijeme vývarem, zahustíme jíškou, přidáme červenou papriku, opepříme a podusíme. Před koncem dušení zjemníme smetanou, osolíme a dodusíme.
 - 
                                3
Výbornou přílohou jsou široké nudle nebo jiné vařené těstoviny.