Vepřová játra na pomerančích
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 277 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 752.5 mg
 - Draslík 991.5 mg
 - Vláknina 8089.8 mg
 - Vitamín A 8089.8 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 144.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 58.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Játra očistíme a nakrájíme na plátky. Pomeranče dobře omyjeme a i se slupkou rozkrájíme na 5 mm silná kolečka. Cibuli oloupeme a jemně pokrájíme.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej, na něj vložíme nakrájenou cibuli a játra, která jsme mírně opepřili. Vše krátce orestujeme, aby se játra tzv. zatáhla.
 - 
                                3
Pekáček nebo zapékací mísu vytřeme olejem, na dno položíme plátky pomerančů, na ně orestovaná játra a zalijeme výpekem z pánve.
 - 
                                4
Pekáček vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů a pečeme 15 - 20 minut.
 - 
                                5
Podáváme s hranolky, plátkem pomeranče a šťávou z pekáčku.