Vepřová játra smažená (minutka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 1397 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 335.8 mg
 - Draslík 304 mg
 - Vláknina 1590 mg
 - Vitamín A 1590 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřová játra očistíme, opláchneme a odblaníme. Nakrájíme je na stejné plátky, naklepeme a okraje nařízneme.
 - 
                                2
Plátky obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém oleji je po obou stranách smažíme dozlatova.
 - 
                                3
Játra osolíme ihned po vyjmutí z tuku.
 - 
                                4
Ihned podáváme.