Kozácké vepřové ledvinky
Suroviny
- 550 g Vepřové ledvinky
 - 500 g Brambory
 - 300 ml Hovězí vývar základní
 - 200 ml Zakysaná smetana
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Petržel kořen
 - 3 ks Okurky nakládané
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Bobkový list
 - 3 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 204 g
 - Sodík 3522 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 488.6 mg
 - Draslík 1321.7 mg
 - Vláknina 21517 mg
 - Vitamín A 21517 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 94.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou mrkev, petržel a nakládané okurky nakrájíme na kolečka, cibuli na kostičky a oloupané brambory na čtvrtky. Pak naplocho rozkrojíme vepřové ledvinky, ostrým nožem je vyčistíme, omyjeme, vysušíme a nakrájíme na velmi tenké plátky.
 - 
                                2
V kastrole rozehřejeme máslo, v něm zpěníme cibuli, přidáme nakrájené ledvinky a za občasného míchání je prudce pražíme asi 2 minuty. Potom ledvinky vyjmeme a na výpeku osmahneme nakrájenou mrkev s petrželí.
 - 
                                3
Zeleninu potom zalijeme horkým hovězím vývarem, přidáme zakysanou smetanu, rajský protlak, nakrájené okurky, brambory a bobkový list. Do základu vrátíme opečené ledvinky, uvedeme do varu a přikryté dusíme za občasného míchání na středním ohni 20-25 minut. Těsně před podáním pokrm osolíme, přidáme drcený česnek a nasekanou petrželku.
 - 
                                4
Takto upravené ledvinky podáváme v miskách.