Vepřové ledvinky se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 619 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 1247 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 654.8 mg
 - Draslík 703.5 mg
 - Vláknina 5543 mg
 - Vitamín A 5543 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové ledvinky odblaníme, podélně je rozkrojíme, očistíme a opláchneme.
 - 
                                2
Ledvinky nakrájíme na tenké plátky (vějířky), smícháme je s částí máčeného škrobu, osolíme a opepříme. Opečeme je prudce na rozehřátém oleji.
 - 
                                3
K ledvinkám přidáme žampiony, na plátky nakrájený česnek, jemně nakrájenou cibuli a očištěný a opláchnutý pórek. Dobře promícháme a osmahneme.
 - 
                                4
Podlijeme vývarem, vínem, sójovou omáčkou, přidáme glutasol a zbylý máčený škrob.
 - 
                                5
Nakonec pokrm ještě krátce prohřejeme.