Vepřové jazyky na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 703 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 338 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 267.1 mg
 - Draslík 624.8 mg
 - Vláknina 157.5 mg
 - Vitamín A 157.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jazyky dobře omyjeme a očistíme. Vaříme je v osolené vodě asi 1 hodinu.
 - 
                                2
Po uvaření jazyky oloupeme a nakrájíme na plátky (napříč).
 - 
                                3
Zpěníme na sádle utřený česnek, přidáme plátky jazyka, okmínujeme a prudce z obou stran opečeme. Při opékání dochucujeme solí.
 - 
                                4
Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo brambory, kompot a salát.