Dušené ledvinky na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 299 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 490.5 mg
 - Draslík 356 mg
 - Vláknina 526 mg
 - Vitamín A 526 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a očištěné ledvinky nakrájíme na tenké plátky, opepříme a s bobkovým listem vložíme na rozpuštěné máslo. Osmahneme, podlijeme trochou vývaru (nebo vody) a dusíme.
 - 
                                2
Když jsou ledvinky měkké, vysmahneme šťávu, zaprášíme moukou, rozředíme a krátce povaříme.
 - 
                                3
Nakonec vyjmeme bobkový list, podle chuti osolíme a přilijeme víno.