Rychlé vepřové ledvinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
 - Sacharidy 0 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 212 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 408.5 mg
 - Draslík 289.6 mg
 - Vláknina 66 mg
 - Vitamín A 66 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ledvinky podélně rozřízneme, odblaníme, odstraníme tuk a močovody. Potom je důkladně nejméně třikrát vypereme ve studené vodě. Osušíme a nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme sádlo, vložíme ledvinky, opepříme, posypeme kmínem a zprudka opékáme za občasného zamíchání asi 5 minut.
 - 
                                3
Když jsou propečené, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem nebo vodou a krátce povaříme.
 - 
                                4
Hotové ledvinky osolíme a podáváme s brambory, rýží nebo chlebem.