Vepřové ledvinky se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 210 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 430.8 mg
 - Draslík 325.8 mg
 - Vláknina 964.7 mg
 - Vitamín A 964.7 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 67.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ledvinky podélně rozřízneme, odblaníme a odstraníme tuk a močovody. Třikrát vypereme ve studené vodě, osušíme a nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném másle, zaprášíme moukou a paprikou, osolíme, zalijeme za stálého míchání smetanou a povaříme.
 - 
                                3
Na zbytku másla zprudka opečeme plátky ledvinek, když jsou propečené, opepříme, vmícháme smetanovou omáčku a necháme přejít varem.
 - 
                                4
Dochutíme citrónovou šťávou a podáváme s brambory nebo rýží.