Pražská dršťková polévka
Suroviny
- 30 g Slanina vepřová
 - 50 g Mouka pšeničná hladká
 - 2 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Majoránka
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1.5 l Hovězí vývar základní
 - 2 dl Smetana 12% (konzumní)
 - 0.5 kg Dršťky vařené
 - 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 257 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 806 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 151.4 mg
 - Draslík 262.2 mg
 - Vláknina 1243.3 mg
 - Vitamín A 1243.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na malé kousky. Cibule oloupeme a nakrájíme je najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
 - 
                                2
Ve velkém hrnci rozehřejeme sádlo a vyškvaříme na něm nakrájenou slaninu. Pak přisypeme nakrájené cibule a česnek, krátce je osmažíme, zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, přisypeme předvařené nakrájené drštky, dochutíme majoránkou, pepřem a solí. Polévku zjemníme přimícháním smetany a podáváme.